diumenge, 22 de maig del 2016

Radicalment Feministes 2016: 3, 4 i 5 de juny a Barcelona






El passat dijous 19 de maig, em colo en una de les últimes reunions preparatives de les activistes feministes i voluntàries que estan organitzant l,encontre Radicalment Feministes 2016 que se celebrarà a l,edifici de la UPF (Ciutadella/Vila Olímpica) i d,altres llocs de la ciutat, com ara l, Estació del Nord. Ca la Dona és el marc. La companya i presidenta Mercè Espelleta no ha pogut anar perquè té funció i va demanar si alguna vaca podia ser-hi.
Faig tard, últimament els preparatius, les reunions, les connexions i les múltiples coordinacions que genera el cicle PRIMAVERA VACA que s,inaugura el proper dilluns dia 30, precisament amb un text meu, em té segrestada.
Quan arribo els grups de treball ja estan formats. Toca posar en comú les reflexions. Passar testimoni a les més joves, aprendre de les més grans i més experimenades, conèixer l,espai, serem suficients dones per fer-ho tot? Les tasques han d,estar ben definides, el repte és difondre bé, per a moltes, ressò i planificació als mitjans de comunicació, divertir-nos! Què esperem com a activistes? Que no se solapin massa activitats i debats. Esperem de les jornades que moltes dones prenguin consciència feminista. Que es facin feministes! Quin és l,esperit de les jornades? Buenrollismo i respecte màxims! Diu una de les organitzadores que parla des de la meva esquerra. També recomana tafanejar el bloc de les jornades: allà hi és tot.
Després pren la paraula una de les organitzadores que ha estat a totes les edicions, per fer síntesi d,història imprescindible, per adonar-nos de la importància d,aquestes jornades que se celebren a Barcelona cada 10 anys. Les primeres van ser el 1976, acabava de morir Franco i de cop 3000 dones vam anar caminant espontàniament, totes connectades, sortint de diferents llocs, sense mòbils ni mails! Cap al Paranimf de la Universitat. Una emoció! Penseu que era una època en que el divorci no existia i l,avortament era clandestí. Al 1986 no es van celebrar, però el 1996 vam tornar. Maig. Retrobament. El lema era 'som moltes i som diferents'. En aquells 20 anys havien passat moltes coses. Al 2006 van ser al Llars Mundet. Sabem i fem saber. També van ser moltes. Sempre ens hem bellugat al voltant de les 3000. Moltes i molt diverses. Penseu que per exemple la Marieta i jo hem estat a totes les edicions. I ara 2016 Radical-ment Feministes. Obertes a dones, lesbianes i trans. Aquesta és la primera edició que incloguem trans. Cada vegada ens hem trobat en situacions diferents des de la llei del divorci fins ara la inclosió trans. Quants anys fa que parlem de transexualitat?

Radicalment Feministes 2016 girarà al voltant dels següents eixos:
Llibertat dones i violències.
Cura de la sostenibilitat de la vida.
Identitats, sexualitats.
Drets i llibertats.

Són eixos molt grans, amples.
Una altra de les organitzadores resalta la necessitat de fer un esforç en la confluència. Més important que la riquesa de la diversitat serà la confluència d,aquesta diversitat. No podem tenir problemes perquè som dones. Acceptació del moment i la seva realitat.
La Imma i l,Aran, de l,associacó Curcuma, faciliten tota la sessió i ens expliquen les diferents tasques en les quals podem ajudar com a voluntàries amb l,única consigna ben clara que fem allò que se,ns doni bé, perquè no cal badar ni patir.
També fan una crida a afegir a més dones, tan com a activistes voluntàries com a amigues que vulguin participar d,alguna manera.
Contacte de les coordinadores d,activistes voluntàries a travès de l'Associació Cúrcuma: ass.curcuma@gmail.com / A l'assumpte s'ha de posar clarament #VoluntàriesRadicalmentFeministes

Tota la informació més el cartell d'activitats i programa a https://jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/agenda/

Barcelona, dijous 19 de maig 2016 - Santa Coloma de Gnet, diumenge 22 de juny 2016
Laura Freijo Justo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada